Beste leden/sympathisanten,
Op zaterdag 15 maart 2014 organiseert  de WUCB een patiëntenmeeting te Brakel (Vlaamse Ardennen). Onze mensen van Oost -en West Vlaanderen zullen tijdens deze dag werk maken van een hartelijke ontvangst en een warm lotgenotencontact.
Vooraf inschrijven is niet nodig!
Kinderboerderij "Diggie"
Diggieweg 14 te 9660 Brakel.
Animatie, hapjes en drankjes aan democratische prijzen
Zaterdag 15 maart 2014 van 14.00u tot 18.00u.
Gratis toegang – IEDEREEN welkom!

 

Wij hopen u talrijk te mogen verwelkomen.
Het WUCB team.
Verslag Boerderijdag Brakel:
Op zaterdag 15 maart vond de ontmoetings- & infodag op Kinderboerderij "Diggy" te Brakel plaats. Het was een middag waarop iedereen welkom was: patiënten, familieleden en alle geïnteresseerden.
We mochten ongeveer 30 mensen verwelkomen. Er was een informatiestand waar gratis folders ter beschikking stonden over ME, Fibromyalgie en cvs. Daarnaast was er een dikke informatiemap ter inzage en er konden een aantal spulletjes gekocht worden.
Wie zin had kon een bezoekje brengen aan de kinderboerderij. De lammetjes en vooral de kleine geitjes genoten van de extra aandacht en hadden een hoog knuffelgehalte.
Voor de speelvogels en kinderen waren er een aantal volksspelen voorzien. De playstation en X-box werden voor een middagje ingeruild voor hoefijzerwerpen, pierbollen, balvakwerpen en Trou Madame.
Voor de lekkerbekken was er zelf gebakken taart, pannenkoeken, cake, ijsjes, chips en allerhande warme en koude dranken.
We maakten tijd voor een gezellige babbel. Vele hadden er duidelijk behoefte aan om hun verhaal eens kwijt te kunnen. Er kwamen tal van vragen over behandelingsmogelijkheden en vragen over hoe de overheid in de toekomst zal omgaan met het stijgende aantal patiënten. Het is duidelijk dat er een groot tekort aan informatie is onder de mensen en velen de weg kwijt geraken in 'CVS land'.
Er werd zo goed als mogelijk op vragen geantwoord maar voor vele vragen bestaat er jammer genoeg niet altijd een pasklaar antwoord.
Deze namiddag was ook voor onze organisatie een nieuwe ervaring, de WUCB is immers een actiegroep die in eerste instantie werk tracht te maken van een beter beleid voor de patiënten. Er zijn overduidelijk nog vele noden te vervullen en met onze organisatie trachten we daar dan ook op sommige vlakken ons steentje in bij te dragen.
We willen alvast iedereen te bedanken die is afgezakt naar Brakel voor de boerderijdag van de WUCB.