Beste leden/sympathisanten,

Op woensdag 7 mei 2014 organiseerde de WUCB een symposium over CVS in het kader van de jaarlijkse wereldbewustmakingsdag voor ME, CVS & Fibromyalgie. We zagen ons genoodzaakt af te stappen van het klassieke 12 mei WUCB programma welke de voorbije 2 jaar doorging in zes grootsteden. Een volledige dag 6 infostanden bemannen bleek voor de meeste van onze medewerkers (die hoofdzakelijk zelf ook allen patiënt zijn) een te zware opdracht. Met een gebrek aan gezonde vrijwilligers werd het organisatorisch dan ook quasi onmogelijk om in 2014 dit concept te herhalen.

Omdat we de 12 mei werelddag echter niet onopgemerkt voorbij wilden laten gaan hadden we dit jaar dan gekozen voor het organiseren van een symposium dat doorging op 7 mei in het auditorium van het Cultuurcentrum Mechelen.

Het werd een interessante avond met boeiende sprekers.  De kernthema's waren: Het belang van een correcte diagnose, aandachtspunten bij het objectiveren van de arbeidsongeschiktheid en een uitleg over gespecialiseerde trajectbegeleiding voor wie opnieuw aan het werk tracht te gaan. De WUCB zorgde voor een uitvoerige inleiding op het symposium over de CVS problematiek in het algemeen.

U kan alle presentaties hier herbekijken.

de presentatie van de WUCB

de presentatie van Dr. Coucke (volgt weldra)

de presentatie van Dr. Van Kuyk

de presentatie van Mevr. Lieve Fransen

 

Met dank aan onze gastsprekers: Dr. Francis Coucke, Dr. Marc Van Kuyck en mevrouw Lieve Fransen (Stafmedewerker GTB) voor het ter beschikking stellen van hun presentatie.

De liefhebbers kunnen ook nog steeds onze 12 mei radiospot herbeluisteren

Mvg,

Het WUCB team.