Oscar genomineerde documentaire over het Chronisch vermoeidheidssyndroom te zien op het Leuvense filmfestival Docville.
 
 

unrest.png

 
De bekroonde Amerikaanse ME/CVS documentaire 'Unrest' is binnenkort te zien tijdens het filmfestival Docville met ditmaal aansluitend een Panelgesprek onder de noemer 'DOCVILLE+ (debatten rond actuele thema’s naar aanleiding van een film op het Docville programma. Gastsprekers: verzekeringsarts/jurist Jim Faas (NL) en Professor dr. em. Frank Comhaire (UGent), gemodereerd door Gunther De Bock (WUCB). 
 
Een niet te missen voorstelling voor al wie begaan is met het thema 'Chronisch Vermoeidheidssyndroom'.
 
*Grijp deze unieke kans om de screening en het bijbehorend tafelgesprek bij te wonen, en nodig aub ook artsen uit, paramedici, familie, vrienden, buren, 'onwetenden' zodoende meer ruchtbaarheid te geven aan de ziekte, waarvoor dank!

De 14e editie van het Internationaal Documentaire Festival Docville gaat door te Leuven tijdens de week van 21 tot 29 maart 2018.
 
Speciaal tijdens deze week organiseert Docville in samenwerking met de WUCB een screening van Unrest op vrijdag 23 maart. De film won de Speciale Juryprijs voor Documentaire-editing op Sundance en stond op de shortlist van de Oscars.
 

docville.jpg

 
Docville Fimfestival gaat door in:
Zed Cinema's
Andreas Vesaliusstraat 9c,
3000 Leuven
 
Voorstelling Unrest is in zaal 'Aula Vesalius' (auditorium KU Leuven)
 
Aanvang vd film: 20u. (panelgesprek 22u)
Inkom: 8.5€

Meer info + ticketverkoop via deze link: http://www.docville.be/nl/film/unrest#
 
DOCVILLE+
Na de film is er DOCVILLE+ met een tafelgesprek over de complexe problematiek rond het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) waarbij enkele hoopgevende pistes worden bewandeld in de zoektocht naar een oplossing. Het tafelgesprek gaat door om 22u in Aula Vesalius.
 
Dit in aanwezigheid van gastsprekers verzekeringsarts/jurist Jim Faas (Nederland) en Professor dr. em. Frank Comhaire (UGent), gemodereerd door Gunther De Bock (WUCB).
 

LogoDocvilleCVSFibro.jpg

 
De WUCB ziet van harte uit naar uw komst.
Mvg,
Het bestuur en haar vrijwilligers.
 
Info Unrest:
Jennifer is een actieve Harvard-doctoraatsstudent, die op het punt staat te trouwen met de liefde van haar leven. Dan laat haar lichaam haar in de steek.
Myalgische Encefalomyelitis (ME), ook wel Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS) genoemd, is een mysterieuze ziekte waarvan sommigen nog steeds denken dat ze zich ‘tussen de oren’ bevindt.
In de hoop een licht te werpen op haar vreemde symptomen, grijpt Jennifer de camera en filmt de donkerste momenten die zich voor haar ogen ontspinnen terwijl ze uitgerangeerd wordt door deze ziekte.
Unrest is een fijngevoelige en overtuigende persoonlijke documentaire die harder raakt dan velen zich kunnen voorstellen. Jennifer Brea’s diep-eerlijke voorstelling hiervan dwingt ons tot het herdenken van het stigma rond een ziekte die miljoenen mensen treft.
De film ging in januari in wereldpremière tijdens het Sundance Film Festival 2017 en won er de Speciale Juryprijs voor editing/filmbewerking.

UNRESTStory.jpg

 
Praktisch:
 
Bereikbaarheid: via de Andreas Vesaliusstraat en de ondergrondse parking in de Brabançonnestraat.
Hoofdingang: aan de Andreas Vesaliusstraat. De hoofdingang is niet rolstoeltoegankelijk, omwille van trappenpartij.
Rolstoelingang: aan de Andreas Vesaliusstraat, naast de trappenpartij is een lift die toegang geeft tot de foyer en de aula.
Onthaal: er is geen onthaal aanwezig. Er is een balie van cinema ZED in de foyer, deze is bemand tijdens de filmvoorstellingen.
Lift: er is een lift naast de trappenpartij die toegang geeft tot de foyer en de aula. In de ondergrondse parking is er ook een lift die toegang geeft tot het binnenplein.
Aangepast sanitair: op niveau 91 en 92, bereikbaar met de lift.
Openbare parking: meer informatie over parkings binnenstad Leuven.
Parking KU Leuven: er is een ondergrondse parking met slagboom, ingang via de Brabançonnestraat.
Aangepaste parkeerplaats KU Leuven: er zijn 7 aangepaste parkeerplaatsen in de ondergrondse parking. Om van de aangepaste parkeerplaatsen naar de foyer/aula te gaan, dient men de lift te nemen, deze komt uit op het binnenplein. Hier kan men vervolgens de lift aan de Andreas Vesaliusstraat nemen om de foyer/aula te bereiken.
Parkings van KU Leuven die hier worden getoond, zijn enkel te gebruiken mits geldige toegangskaart. Meer informatie over bezoekersparkings en KU Leuven parkeer- en toegangsbeleid.