Noorse Doorbraak kan ME/cvs mysterie oplossen.

Een wetenschappelijke studie uit Noorwegen met het kankermedicijn Rituximab is de eerste studie in jaren die voor een keerpunt kan zorgen in de manier waarop de buitenwereld tegen de ME/cvs problematiek aankijkt!

De WUCB heeft alvast via mail al onze parlementairen hiervan op de hoogte gebracht met de oproep dat deze publicatie op zijn minst de ogen moet openen van onze politici en beleidsmakers om het ME/cvs beleid hoogdringend te reëvalueren en af te stappen van een puur psychologische benadering van de ME problematiek.

De Wake-Up Call Beweging roept dan ook op om af te zien van de opstart van cvs centra die het vervolgverhaal zijn van de cvs referentiecentra waarvan we weten dat ze de voorkeur geven aan een puur psychologische benadering van ME/cvs. De beschikbare budgetten hiervoor dienen dringend ter beschikking gesteld te worden voor de oprichting van een biomedisch erkend diagnose- en onderzoekscentrum voor ME/cvs.

Bekijk video op youtube

 Persbericht:

Twee oncologen uit Noorwegen, Dr. Mella en Dr. Fluge publiceerden een mogelijke doorbraak in het onderzoek naar ME/cvs in de journal Plos ONE van 19 oktober 2011. Zei deden recent de ontdekking van een mogelijke behandeling voor de neuro-immuunziekte ME met het geneesmiddel voor kanker, genaamd Rituximab.

http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0026358

De double-blind studie werd uitgevoerd op 30 Noorse ME/cvs patiënten en de resultaten waren sensationeel. Twee van de drie patiënten ervaarden een majeure verbetering terwijl sommigen zich volledig hersteld voelden.
Dr. Mella en Dr. Fluge verklaren dat hun studie aantoont dat het immuunsysteem een belangrijke rol speelt en bij ME/cvs en heel sterk de theorie ondersteunt dat ME/cvs een auto-immuunziekte is.


Interiew Noorse Televisie:

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/english-version-norwegian-research-breakthrough-can-solve-cfsmystery-3615631.html

(*) Rituximab :  (verkocht onder de merknaam MabThera (Roche) en Rituxan (Genentech/Biogen) in de Verenigde Staten) is een monoklonale antistof die wordt gebruikt bij de behandeling van B-cel-non-Hodgkinlymoom, B-celleukemie en sommige auto-immuunziekten, in het bijzonder reumatoïde artritis (in combinatie met methotrexaat). MabThera/Rituxan was in 2008 Roches best verkochte geneesmiddel, goed voor een verkoop van meer dan 5,9 miljard Zwitserse frank (bron : WikipediA)

pdf van de studie details.