De Wake-Up Call Beweging is niet langer een vereniging zonder winstoogmerk!

 

Tijdens de buitengewone algemene vergadering van 23 november 2019 werd beslist om met onmiddellijke ingang over te gaan tot de vrijwillige ontbinding van de Wake-Up Call Beweging vzw.

De reden om over te gaan tot de ontbinding van onze vereniging zonder winstoogmerk is een gevolg van de steeds slechter wordende gezondheid van onze bestuursleden alsook vrijwilligers. De zwakke gezondheid van de meeste van onze medewerkers maakte het in de praktijk quasi onmogelijk om nog op een zinvolle manier verder te doen met de vereniging. De vrijwillige ontbinding van de WUCB was dan ook een noodzakelijke beslissing.

Wij wensen langs deze weg iedereen van harte te bedanken die de voorbije jaren aanwezig was op onze activiteiten of die steun verleende aan de WUCB in welke vorm dan ook.

 

Zonder jullie hulp stonden wij nergens. samen waren we sterk. 

*Personen die vragen hebben omtrent ME/CVS kunnen voor onbepaalde duur nog terecht op het e-mail adres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ook de website van de Wake-Up Call Beweging blijft nog een tijdje online, wellicht tot einde mei 2020.

Het ga jullie goed allemaal!

Vanwege het voltallige WUCB Team.

Breng ook een bezoekje aan www.12ME.be  -> nieuwe vereniging voor patiënten die lijden aan Myalgische Encephalomyelitis (ME) / Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS)

 

logo 12ME.png

 

Wakeupcallbeweging, waarom?

De wakeupcallbeweging is een onafhankelijke patiëntenvereniging die  een belangrijke rol speelt in het dynamiseren van het ME/CVS -en fibromyalgie beleid, met als hoofddoel een einde te stellen aan het wanbeleid van de voorbije jaren 

 

 

en het te vervangen door een menselijker, evenwichtiger beleid dat tegemoet komt aan de belangrijkste noden van de patiënten.

Lees meer

 

How HHS and

A Group of Psychiatrists

Buried Myalgic Encephalomyelitis

 

Mary Dimmock

Matthew Lzaell-Fairman

December 2015

What I would most like to see is that fatigue is not abandoned as a subject for careful consideration because of further failures of CFS case definitions or frustrations arising out of schrill pressures to justify an entity of dubious validity.
Stephen Straus of the U.S. National Institute of Health 1994)

 

Read more (pdf)

Summary (pdf)

 

 

 


International Consensus Criteria voor het stellen van de diagnose ME nu beschikbaar in praktische handleiding voor artsen

Myalgische Encephalomyelitis (ME) is reeds sinds 1969 door de Wereld Gezondheids-organisatie (WGO) erkend als neurologische ziekte onder de code G93,3 maar in de praktijk viel daar nog steeds weinig van te merken. De meeste artsen zijn simpelweg niet op de hoogte van het bestaan van ME.

Met deze handleiding komen we opnieuw een stapje dichterbij de erkenning van ME als ernstige neurologische ziekte. Iedere ME patiënt die nu nog geconfronteerd wordt met een arts die niks afweet van ME kan hem het ICC handboek onder de neus duwen.

U kan het handboek hier downloadenCookies