Dinsdag 15 mei 2018 - Extra voorstelling van de bekroonde ME/cvs-documentaire "Unrest"

Op dinsdag 15 mei 2018 organiseert de bibliotheek van Tervuren in samenwerking met de Wake-Up Call Beweging vzw een extra voorstelling van Unrest.
*Met korte introductie door dhr. Gunther De Bock (bestuurslid WUCB). Na de voorstelling is er mogelijkheid tot vraagstelling en wordt er dieper ingegaan op de problematiek van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (cvs).
www.unrest.film/

unrest.png

Locatie:
CC De Warandepoort - Markt 7B, 3080 Tervuren
Aanvang 20u
Deze keer is de inkom gratis, reserveren kan maar is niet verplicht
RESERVEREN

Meer info: https://www.dewarandepoort.be/programma/film-unrest

Over Unrest:
Jennifer is een actieve Harvard-doctoraatsstudent, die op het punt staat te trouwen met de liefde van haar leven. Dan laat haar lichaam haar in de steek. Myaligische Encefalomyelitis (ME), ook wel Chronisch Vermoeidheid Syndroom (cvs) genoemd, is een mysterieuze ziekte waarvan sommigen nog steeds denken dat ze zich 'tussen de oren bevindt'. In de hoop een licht te werpen op haar vreemde symptomen, grijpt Jennifer de camera en filmt de donkerse momenten die zich voor haar ogen ontspinnen terwijl ze uitgerangeerd wordt door deze ziekte. Unrest is een fijngevoelige en overtuigende persoonlijke documentaire die harder raakt dan velen zich kunnen voorstellen. Jennifer Brea's diep-eerlijke voorstelling hiervan dwingt ons tot herdenken van het stigma rond een ziekte die miljoenen mensen treft.

UNRESTStory.jpg

De film ging in januari in wereldpremiere tijden het Sundance Film Festival 2017 en won er de Speciale Juryprijs voor editing/filmbewerking. Unrest stond op de shortlist voor de oscars. De trailer van Unrest kan je hier bekijken.


 

 
Oscar genomineerde documentaire over het Chronisch vermoeidheidssyndroom te zien op het Leuvense filmfestival Docville.
 
 

unrest.png

 
De bekroonde Amerikaanse ME/CVS documentaire 'Unrest' is binnenkort te zien tijdens het filmfestival Docville met ditmaal aansluitend een Panelgesprek onder de noemer 'DOCVILLE+ (debatten rond actuele thema’s naar aanleiding van een film op het Docville programma. Gastsprekers: verzekeringsarts/jurist Jim Faas (NL) en Professor dr. em. Frank Comhaire (UGent), gemodereerd door Gunther De Bock (WUCB). 
 
Een niet te missen voorstelling voor al wie begaan is met het thema 'Chronisch Vermoeidheidssyndroom'.
 
*Grijp deze unieke kans om de screening en het bijbehorend tafelgesprek bij te wonen, en nodig aub ook artsen uit, paramedici, familie, vrienden, buren, 'onwetenden' zodoende meer ruchtbaarheid te geven aan de ziekte, waarvoor dank!

De 14e editie van het Internationaal Documentaire Festival Docville gaat door te Leuven tijdens de week van 21 tot 29 maart 2018.
 
Speciaal tijdens deze week organiseert Docville in samenwerking met de WUCB een screening van Unrest op vrijdag 23 maart. De film won de Speciale Juryprijs voor Documentaire-editing op Sundance en stond op de shortlist van de Oscars.
 

docville.jpg

 
Docville Fimfestival gaat door in:
Zed Cinema's
Andreas Vesaliusstraat 9c,
3000 Leuven
 
Voorstelling Unrest is in zaal 'Aula Vesalius' (auditorium KU Leuven)
 
Aanvang vd film: 20u. (panelgesprek 22u)
Inkom: 8.5€

Meer info + ticketverkoop via deze link: http://www.docville.be/nl/film/unrest#
 
DOCVILLE+
Na de film is er DOCVILLE+ met een tafelgesprek over de complexe problematiek rond het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) waarbij enkele hoopgevende pistes worden bewandeld in de zoektocht naar een oplossing. Het tafelgesprek gaat door om 22u in Aula Vesalius.
 
Dit in aanwezigheid van gastsprekers verzekeringsarts/jurist Jim Faas (Nederland) en Professor dr. em. Frank Comhaire (UGent), gemodereerd door Gunther De Bock (WUCB).
 

LogoDocvilleCVSFibro.jpg

 
De WUCB ziet van harte uit naar uw komst.
Mvg,
Het bestuur en haar vrijwilligers.
 
Info Unrest:
Jennifer is een actieve Harvard-doctoraatsstudent, die op het punt staat te trouwen met de liefde van haar leven. Dan laat haar lichaam haar in de steek.
Myalgische Encefalomyelitis (ME), ook wel Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS) genoemd, is een mysterieuze ziekte waarvan sommigen nog steeds denken dat ze zich ‘tussen de oren’ bevindt.
In de hoop een licht te werpen op haar vreemde symptomen, grijpt Jennifer de camera en filmt de donkerste momenten die zich voor haar ogen ontspinnen terwijl ze uitgerangeerd wordt door deze ziekte.
Unrest is een fijngevoelige en overtuigende persoonlijke documentaire die harder raakt dan velen zich kunnen voorstellen. Jennifer Brea’s diep-eerlijke voorstelling hiervan dwingt ons tot het herdenken van het stigma rond een ziekte die miljoenen mensen treft.
De film ging in januari in wereldpremière tijdens het Sundance Film Festival 2017 en won er de Speciale Juryprijs voor editing/filmbewerking.

UNRESTStory.jpg

 
Praktisch:
 
Bereikbaarheid: via de Andreas Vesaliusstraat en de ondergrondse parking in de Brabançonnestraat.
Hoofdingang: aan de Andreas Vesaliusstraat. De hoofdingang is niet rolstoeltoegankelijk, omwille van trappenpartij.
Rolstoelingang: aan de Andreas Vesaliusstraat, naast de trappenpartij is een lift die toegang geeft tot de foyer en de aula.
Onthaal: er is geen onthaal aanwezig. Er is een balie van cinema ZED in de foyer, deze is bemand tijdens de filmvoorstellingen.
Lift: er is een lift naast de trappenpartij die toegang geeft tot de foyer en de aula. In de ondergrondse parking is er ook een lift die toegang geeft tot het binnenplein.
Aangepast sanitair: op niveau 91 en 92, bereikbaar met de lift.
Openbare parking: meer informatie over parkings binnenstad Leuven.
Parking KU Leuven: er is een ondergrondse parking met slagboom, ingang via de Brabançonnestraat.
Aangepaste parkeerplaats KU Leuven: er zijn 7 aangepaste parkeerplaatsen in de ondergrondse parking. Om van de aangepaste parkeerplaatsen naar de foyer/aula te gaan, dient men de lift te nemen, deze komt uit op het binnenplein. Hier kan men vervolgens de lift aan de Andreas Vesaliusstraat nemen om de foyer/aula te bereiken.
Parkings van KU Leuven die hier worden getoond, zijn enkel te gebruiken mits geldige toegangskaart. Meer informatie over bezoekersparkings en KU Leuven parkeer- en toegangsbeleid.

 


 Linda Tannenbaum komt naar België!!! (End ME/CFS Worldwide Tour)

“voordracht/patiëntenmeeting met aansluitend benefietdiner”

Linda Tannenbaum  (CEO van het Amerikaanse Open Medicine Foundation (OMF) komt op vraag van de Wake-Up Call Beweging vzw naar ons land en dit op woensdag 7 juni 2017.

Plaats van afspraak Cultuurcentrum Merksem (Antwerpen).

worldwidetour.png

Haar bezoek staat in het teken van de OMF 'End ME/CFS Worldwide Tour' waarmee het OMF een boodschap van hoop wil brengen aan patiënten, ouders van patiënten, zorgverleners en vrienden die samen geconfronteerd worden met de schrijnende gevolgen van ME/cvs en fibromyalgie.

Deze dag staat in het teken van hoop en fondsenwerving voor het wetenschappelijk onderzoek van het OMF.

Lees meer: Linda Tannenbaum komt naar België!!! (End ME/CFS Worldwide Tour)


Belgische screenings van de bekroonde ME documentaire "Unrest"

combiflyerUnrest.jpg

Met Nederlandstalige ondertiteling

Lees meer over de inhoud van de film

In samenwerking met MillionsMissing Belgium zullen er in ons land een aantal screenings van “Unrest” tot stand komen.

 
De Belgische Avant première gaat door op donderdag 2 november 2017 (aanvang 19u30).
 
Locatie: Begijnhof Diest – Aula Geertrui Cordeys, Infirmeriestraat z/n – 3290 Diest
 
Inkom 5€
 
Tickets bestellen kan via het Cultuurcentrum Diest, Nijverheidslaan 24 – 3290 Diest
Tel. 013 460 640 Of via onderstaande link:
 
(er zijn 100 plaatsen beschikbaar)
 
Extra voorstelling te Antwerpen op donderdag 11 januari 2018 (20u)
 
Locatie: Auditorium bibliotheek Permeke, De Coninckplein 25 – 2060 Antwerpen
 
Reserveren kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of telefonisch op het nr: 0485/91.79.57
 
(er zijn eveneens 100 plaatsen beschikbaar)
 
*In maart 2018 zal er ook een screening van “Unrest” georganiseerd worden in Leuven, dit in samenwerking met het docu/filmfestival “Docville”. Bij deze voorstelling wordt aansluitend een tafelgesprek georganiseerd met gastspreker en vragenronde. Meer info volgt later.

 
Met Nederlandstalige ondertiteling

 
 
 

 Op zaterdag 15 oktober 2016 organiseert de WUCB de vierde en laatste infoshow van de campagne 'Stop de diagnose CVS'. Tijdens deze infoavond over het Chronisch Vermoeidheidssyndroom wordt ook de ME/CVS documentaire 'Forgotten Plague' gespeeld.

Stand-up comedian Thomas Smith komt de lachspieren ontspannen met een spetterend gastoptreden!

Reserveren verplicht – inkom 10€

Alle info vindt u op onderstaande affiche.

affiche15okt2016.jpg

Een deel van de opbrengst gaat naar het fonds van The Blue Ribbon Foundation

 

blueribbon.png

The Blue Ribbon Foundation

Fostering an international dialogue toward finding the cause, cure, and prevention of neuro-immune diseases