Met Nederlandse ondertiteling


CVS-patiënte Jennifer Brea maakt film vanaf bed
 
Wat doe je als je leven plots verandert omdat je een ziekte krijgt die niet wordt begrepen en je bed-gebonden maakt?
 
Filmmaakster en CVS-patiënt Jennifer Brea brengt in Unrest, werkend vanuit bed, haar leven en dat van haar medepatiënten, die wereldwijd met dezelfde problemen worstelen, in beeld. In Unrest laat ze zien hoe zij en haar partner moeten omgaan met de invaliderende ziekte CVS die uitputting, pijn en inspanningsintolerantie veroorzaakt. De Belgische première is op 2 november in de Aula van het Begijnhof te Diest. Unrest won verschillende prijzen op filmfestivals en opent de ogen van iedereen die nu nog denkt dat CVS een ziekte is van psychosomatische oorsprong.
 
De achtentwintigjarige Jennifer Brea werkt aan haar PhD aan Harvard en zal over een paar maanden trouwen met haar grote liefde Omar als ze plots getroffen wordt door een mysterieuze koorts die haar bedlegerig maakt. Terwijl ze steeds zieker wordt start ze met een videodagboek op haar IPhone en filmt zo de zoektocht die zij en Omar maken op zoek naar een diagnose en een manier om te genezen. Daarbij stuiten ze op veel onbegrip van artsen die denken dat haar ziekte psychisch van oorsprong is.
 
Jennifer ontdekt de onzichtbare wereld van miljoenen patiënten die, net als zij, zoeken naar een diagnose, erkenning van hun ziekte maar vooral ook naar genezing. Zij moeten het vaak doen zonder een goede zorg, hulpmiddelen of een uitkering en steeds maar uitleggen dat hun ziekte een fysieke oorsprong heeft en niet een psychische.
 
Gelukkig is er hoop. Wereldwijd hebben verschillende onderzoeksgroepen aangetoond dat ME/CVS een ernstige en fysieke ziekte is. Onderzoeken naar een bloedtest die de ziekte aan kan tonen zijn in volle gang, Het begint nu hopelijk ook bij steeds meer behandelaars door te dringen dat Cognitieve Gedragstherapie en Graded Exercise Therapie (waarbij de patiënten steeds meer moeten bewegen) niet de juiste behandelmethode is en dat het de patiënten zelfs zieker kan maken. Ook worden steeds meer wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd die dit onderstrepen.
 
#MEAction/Millionsmissing Belgium organiseert de première van de film in België, Eddy Keuninckx, iemand uit Diest, heeft eraan meegewerkt. Onlangs verscheen nog in de pers dat, gebaseerd op de inmiddels zeer omstreden onderzoeken, ME-patiënten kunnen opknappen of zelfs herstellen door activiteit opbouwende oefentherapie en cognitieve gedragstherapie. We wensen er de aandacht op te vestigen dat het onderzoek, waarop deze resultaten gebaseerd zijn, vorig jaar nog werd herzien. Hieruit bleek dat dit helemaal niet werkzaam is, integendeel. Deze film laat zien wat het betekent om met CVS te leven, zowel uit het oogpunt van de patiënten als van de mantelzorgers, familie en vrienden.
 
 
De film Unrest won verschillende eerste prijzen (Sundance Film Festival, Sheffield International Documentary Festival, Nashville Filmfestival en RiverRun International Film Festival).
 
 
Film Synopsis
Jennifer Brea staat op het punt de liefde van haar leven te huwen wanneer ze door een mysterieuze koorts wordt getroffen. Deze maakt haar zo ziek dat ze zelfs niet meer recht kan staan. Wanneer dokters haar zeggen dat het "allemaal tussen de oren zit", begint ze zichzelf te filmen en ontdekt ze een verborgen wereld van miljoenen andere mensen die door ME bed gebonden zijn of het huis niet meer kunnen verlaten. Hier bij ons is deze ziekte beter gekend als CVS.
 
Muziek
Bear MCCreary:
(The Force, Unrest, The Waiting Room, The Devil and Daniel Johnston, Daughter From Danang, We Were Here, Bang: the Bert Berns Story, and Audrie & Daisy)
 
De trailer van Unrest kan je hier bekijken met ondertiteling. Klik daarvoor rechtsonder, op het tandwieltje, en kies Nederlands. Daarna activeer je de ondertitels door op het vakje links naast het tandwiel te klikken.
 
Verneem meer over#TimeforUnresteen wereldwijde impactcampagne op timeforunrest.org!
 
 
*Met dank aan Eddy Keuninckx voor het aanleveren van het tekstmateriaal.
 

Bekroonde Britse ME documentaire 'Voices from the Shadows ' nu meertalig ondertiteld. Ook in het Nederlands en het Frans!

voicesformtheshadows.jpg

voicestitle.jpg

Voor België te koop via WUCB vzw.


De Wake-Up Call Beweging is hiervoor samen met  een aantal Europese patiëntenorganisaties, waaronder de Nederlandse ME/Cvs vereniging, het engagement aangegaan met de makers van de Britse bekroonde ME documentaire 'Voices from the Shadows' om een groot aantal dvd's aa

n te kopen die, in tegenstelling tot de eerste versie, voorzien zijn van meertalige ondertiteling.

Op die manier hadden de makers van de documentaire de garantie en financiële zekerheid die ze nodig hadden om over te gaan tot de produktie van een in 8 verschillende talen ondertitelde versie van de documentaire.

voiceslanguages.jpg

voicesaward.jpg

Voor België zal de Wake-Up Call Beweging dus een stock voorzien van deze dvd.

De kostprijs bedraagt 8€ 't stuk plus verzendkosten.

Verzendkosten:  (1of2dvd's = 1,54€) (3of4dvd's = 2,31€) (5tot10dvd's = 3,85€)

Bestellen kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nederlanders kunnen zich wenden tot de ME/cvs vereniging Nederland:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Neem alvast een voorsmaakje via de trailers.

voicescoverimage.jpg